Hulpverlening op een boerderij in de rust en natuur van de Franse Auvergne

Waar wonen wij?

Onze boerderij is gelegen in het departement Cantal. Liefhebbers van natuur en rust kunnen hier hun hart ophalen. Vanaf de boerderij zijn de vulkanen van de Monts du Cantal te zien. Puy Mary is met zijn 1787 meter een van de hoogste bergtoppen van de Auvergne en biedt je dan ook een mooi uitzicht over de gedoofde vulkanen van de Cantal.

Hoe ziet een dag bij BijDeBron er uit?

8:00 Opstaan: We staan doordeweeks om ongeveer acht uur op.

8.30 Ontbijt: Om half negen allemaal aan het ontbijt. We eten dan met elkaar, daarna lezen we samen iets uit een dagboek en daarna bidden we samen. We dragen de dag aan God op. Soms bespreken we samen iets wat iemand in de groep wil inbrengen. Op die manier wordt lief en leed gedeeld. Iedereen neemt in ieder geval iets te eten en te drinken.

9:00 Dagbesteding: Om ongeveer negen uur gaan we aan de slag met de dagbesteding. Iedereen heeft taken en daarnaast werken we aan verschillende activiteiten. De dagbesteding heeft een duidelijke relatie met de persoonlijke leerdoelen. De persoonlijke leerdoelen van iedereen worden in de dagbesteding gevoegd en elke week geëvalueerd. Iemand die bijvoorbeeld wat onzeker is over zichzelf geven we taken die hij of zij aankan. Er ontstaat dan al snel zo’n gevoel van: gaaf, ik kan dit goed! We noemen dat een positieve leerervaring. Elke week worden deze doelen in een gesprek geëvalueerd. Je leert op die manier allemaal verschillende taken uit te voeren. Het is heel afwisselend en we proberen je overal in te zetten. De dag vliegt om, en je voelt je voldaan, je hebt een zinvolle activiteit gedaan. Dat kan van alles zijn:

 • Dierverzorging
 • Tuin of bos activiteit Bv. Tuinieren of onkruid weghalen
 • Creatieve activiteit
 • Recreatieve activiteit
 • Technische activiteit Bv. Klussen
 • Kook & Bak activiteit
 • Huishoudelijke activiteit Bv. Schoonmaken
 • Verwerkingsopdracht

10:30 Pauze: Om half elf drinken we samen een kwartiertje koffie.

10:45 Dagbesteding: Daarna gaan we weer verder met de activiteiten.

12:00 Lunch: Om 12 uur eten we samen.

13.00 Vrije tijd: Na het eten heeft iedereen een uurtje wat tijd voor zichzelf.

14:00 Dagbesteding: Om twee uur gaan we weer aan de slag met de activiteiten.

15.30 Pauze: Om half vier drinken we samen een kwartiertje thee of koffie.

15.45 Dagbesteding: Daarna weer aan het werk tot ongeveer vijf uur.

17:00 Vrije tijd: Om 17.00 uur is einde van de dagbesteding. Iedereen kan zich gaan wassen, omkleden of wat voor zich zelf doen.

18:30 Maaltijd: Om ongeveer 18.30 eten we samen. Onze kinderen komen dan ook thuis van school.

19:30 Vrije tijd: De avonden vult iedereen een beetje zelf in. Soms doen we een spel samen of we gaan wat lopen in de omgeving. Ook hebben we vaste filmavonden. In de zomer gaan we vaak zwemmen in het stuwmeer.

22:30 Bedtijd: Rond 22.30 gaan wij slapen. Afspraken voor bedtijden worden individueel gemaakt.

Weekend

 • Vrijdagmiddag is er om 16.00 uur een groepsoverleg en evalueren we de afgelopen week.
 • Elke week op zaterdag, je eigen kamer goed opruimen, zuigen en schoonmaken. Om 17.00 uur wordt je kamer gecontroleerd .
 • Op zaterdag gaan we soms naar de stad. Meestal een keer in de twee weken. Dan kun je ook inkopen voorjezelf doen.
 • Als jongeren dit willen kan er op een van de avonden een Bijbelstudie worden gehouden, deze wordt meestal voorbereid door een van de jongeren.
 • Eventueel kan er ook voor de zaterdag en zondag een activiteitenprogramma worden opgesteld.
 • Zondagmorgen houden we een gezamenlijke dienst in huis of in de open lucht. We verwachten dat iedereen hierbij aanwezig is. We vinden het fijn als jullie ook een inbreng hebben en bv. een lied, bijbelstukje of iets anders om te delen.

Natuurlijk genieten

BijDeBron is gelegen in Pouzols in het departement Cantal. Vanaf de boerderij zijn de vulkanen van de Monts du Cantal te zien. Puy Mary is met zijn 1787 meter een van de hoogste bergtoppen van de Auvergne en bied je dan ook een mooi uitzicht over de gedoofde vulkanen van de Cantal. Deze streek leent zich bij uitstek voor mooie wandelingen.
Op 3 Km afstand van Pouzols ligt het dorpje Faverolles. Hier kun je bij de warme bakker kruidenierswaren en natuurlijk een heerlijk stokbroodje kopen. 

Viaduc de Garabit

Op een paar kilometer afstand bevindt zich Viaduc de Garabit met z'n enorme stuwmeer. Het Viaduc de Garabit is ontworpen door Ir. Eifel. Het stuwmeer biedt tal van recreatieve mogelijkheden zoals: zwemmen en vissen. Aan de voet van het Viaduc is een klein, maar erg leuk zwembad met glijbaan en andere sportieve voorzieningen.

Saint Flour

De dichtstbijzijnde stad is Saint Flour. De stad ligt boven op een heuvel. Als je tot boven rijdt kom je aan de grote parkeerplaats. Een wandeling door het stadje levert je een paar vergezichten op. Bezienswaardig is vooral de kathedraal. Op zaterdagmorgen is een bescheiden markt, waar mensen uit de omgeving hun groenten, kaas e.d. verkopen. Er zijn diverse grote supermarkten en vele souvernierswinkels.
Verder is Le Puy en Velay is erg leuk om een dagtocht heen te maken. Een prachtige grote oude stad met vele culturele bezienswaardigheden en sfeer. Ook een bijzonder mooi plaatsje is Salers. De huizen werden opgetrokken in de vulkanische steen en Salers heeft zijn oud karakter nog goed bewaard.

Skiën

Vanaf BijDeBron is het ongeveer een uurtje rijden naar diverse interessante wintersport mogelijkheden. Er is een gebied waar alle "verwende" skiërs aan hun trekken komen en er is een mogelijkheid waar de beginner op een hele prijsvriendelijke manier de fijne kneepjes onder de knie kan krijgen.
Wij gaan soms in de winter ook skieën.  • Toevoegen aan:
Tip op Hyves

Wij geloven dat ieder mens uniek is geschapen en dat God voor ieder mens een doel heeft. Als dit doel herkend wordt en binnen bereik komt zien we vaak dat mensen gelukkig zijn.
search
Wil je je aanmelden? Dan vindt je hier alle informatie over de intake procedure.